O martes pasado veu Beatriz e falounos do mel e das abellas.
Aprendimos que para fabricar o mel necesitanse tres cousas:
-A abella melífera(Apis Mellifera)
-Flores para recolectar o néctar.
-A colmea para fabricar o mel.
Tamén agora sabemos que nunha colmea hai tres tipos de abellas:
- abella raiña ,que manda na colmea.
- abellas obreiras , as que traballan, hai miles
.-zánganos, os que fecundan a raiña.
.-zánganos, os que fecundan a raiña.
En Galicia hai 4 tipos de mel :
-Eucalipto.
-Castiñeiro.
-Queiroa.
-E silva.
O apicultor é o encargado de recoller o mel da colmea .
Cando o panal está cuberto de cera indica que o mel está listo para recoller.
Entón o apicultor prepara o seu equipo formado por:
traxe axeitado,botas,luvas,espátula,pinzas,afumador...e comeza os catro pasos da recollida do mel
1 -Desopercular(quitar a cera)
2-Extración(métense os panais nunha máquina que ao xirar valeira o mel)
3-Ponse a madurar e deixase repousar.
4-Envásase
Cando o panal está cuberto de cera indica que o mel está listo para recoller.
Entón o apicultor prepara o seu equipo formado por:
traxe axeitado,botas,luvas,espátula,pinzas,afumador...e comeza os catro pasos da recollida do mel
1 -Desopercular(quitar a cera)
2-Extración(métense os panais nunha máquina que ao xirar valeira o mel)
3-Ponse a madurar e deixase repousar.
4-Envásase
No hay comentarios:
Publicar un comentario